​​​​Organisatie 

Terminaal zieken waardig afscheid laten nemen van het leven. Daar zet WensAmbulance Brabant zich voor in. Wie niet of nauwelijks meer kan lopen of zitten, vervoeren wij – met professionele vrijwilligers en comfortabele brancards – naar die ene speciale plek. Een plek vol herinneringen of gewoon passend bij een mooi afscheid. De wensvrager bepaalt zelf waar hij of zij naartoe wil (dit kan ook een buitenlandse bestemming zijn). 


Een rit met de WensAmbulance Brabant is gratis. Deze service kunnen wij aanbieden omdat wij:

  • uitsluitend met vrijwilligers werken en dus geen loonkosten betalen;
  • gulle giften ontvangen van scholen, verenigingen, particulieren en bedrijven, die dit initiatief een warm hart toedragen.

Ook van wensaanvragers zelf ontvangen we vaak donaties. Een mooie waardering voor ons werk. We hopen ook in de toekomst veel ernstig zieke mensen nog één keer naar hun favoriete plek te kunnen brengen. Met een ambulance en organisatie, gerund door vrijwilligers. Want dat is onze kracht!​

​​
​Mijlpalen:

Brabander van het jaar 2012

11 december 2012: Giel van Genugten en Frans van Gerven ontvangen uit handen van commissaris Wim van de Donk de onderscheiding Brabander van het jaar 2012.

100ste wensrit

mei 2012: 100 wensritten in het eerste jaar. Meer dan we hebben verwacht.

​Officiële start

14 september 2011: In het Provinciehuis te ’s-Hertogenbosch heeft de Gedeputeerde van Cultuur en Samenleving, Mevrouw Brigite van Haaften-Harkema, het officiële startsein gegeven.