​​​​Wensverslagen​ 
Emmen-1-3x2.jpg

Een dagje Wildlands in Emmen

Wel eens van Jungola, Serenga of Nortica gehoord? Nee? Dan moet je eens je licht opsteken bij onze wensvrager uit Boxtel die met haar kinderen en kleinkinderen naar Wildlands in Emmen wilde. Een rit van meer dan 200 kilometer die ze met veel plezier in gezelschap van haar kleinkinderen, die in de ambulance meereden, aflegde.                                                                                                                          

Vroeg in de morgen op pad om op tijd in Emmen te zijn. Bij aankomst in Wildlands (adventure zoo) eerst een kop koffie en dan duiken we Nortica in waar we de ijsberen, pinguïns, robben en sneeuwuilen zien. Ook het voeren van de pinguïns meegemaakt. De kinderen even het Nortica theater in. Na dat bezoek de inwendige mens versterkt en op naar Jungola, de plaats om vlinders in hun natuurlijke omgeving van dichtbij te bewonderen.  

De olifanten, apen, vogels en doolhoven bezocht inclusief een vaartochtje met de brancard op een echte jungleboot. Dan als laatste naar Serenga, “the place to be” zoals ze zeggen.                                                                                                                             

De woestijn leuk nagebootst met zijn verschillende bewoners. Allereerst de nijlpaarden, stokstaartjes, prairiehonden, de leeuwenberg en dan als verrassing dat onze wensvrager inclusief brancard met de safari truck meekan door het park. Best wel avontuurlijk met de schuine hellingen en de waterpartijen. De nijlpaarden, giraffes en diverse hertensoorten van dichtbij kunnen bewonderen.

Aan alles komt eind, dus mogen de kleinkinderen een knuffel uitzoeken in de souvenirshop, dineren bij La Place en dan de lange terugreis naar huis. Om 23.00 uur melden we ons in het verzorgingshuis waar nog lang nagepraat werd over haar speciale bezoek aan de dierentuin van Emmen.

Saskia en Barry
Vrijwilligers WensAmbulance Brabant

Kasteeltuin Arcen-2 3x2.jpg
​Een beetje zon, heel, heel veel regen en twee “raketjes”

 

Onze wensvrager Loes wilde als haar laatste wens nog eens graag naar de Kasteeltuinen in Arcen. Precies op de afgesproken tijd meldden we ons bij het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven. Op pad met de wensvrager en haar man in een rolstoel en zijn broer als rolstoel begeleider. De afgelopen weken zuchtte Brabant onder een hittegolf van meer dan 32 graden Celsius. Wat opviel was dat de boeren wel heel vrolijk op het land waren en op hun tractoren zaten. Later op bleek dat zij beter naar de weersverwachting hadden geluisterd dan wij. Want toe wij een uurtje in de tuinen van het kasteel waren, barstte er een regenbui los die zijn weerga niet kent. Als verzopen honden liepen we door het park op zoek naar een geschikte schuilplaats. Alle paraplu’s en zeilen werden ingezet om het enigszins droog te houden.Dat is niet helemaal gelukt, maar we hebben desondanks de wensvrager en haar familie een fantastische dag bezorgd. Haar favoriete ijsje was een waterijsje, de zogenaamde Raket die ze zich 2 maal heel goed liet smaken.Een beetje “nattig” en met een goed gevoel hebben we de wensvrager en haar man weer afgeleverd in haar kamer in het MMC in Veldhoven. 

Ko en Barry, vrijwilligers WensAmbulance Brabant​

Kasteeltuin Arcen 3x2.jpgKasteeltuin Arcen-1 3x2.jpg

 


juwelijk partyboot 3x2.jpg
Opa maakte het huwelijk van zijn kleinzoon mee​

Weer een mooie wens vervuld! De wensvrager van 80 jaar wilde graag het huwelijk van zijn kleinzoon meemaken. Het burgerlijk huwelijk vond plaats op een partyboot, toch iets unieks. Na wat passen en meten kon de patiënt aan boord benedendeks hiervan genieten. Aansluitend was er een rondvaart op de Lek en werd na de bruidstaart de lunch geserveerd, na de lunch terug op de wal werden er foto’s gemaakt en zijn we vertrokken naar de kerkelijk inzegening. De gehele dag genoot de patiënt zichtbaar.  Een grote familie met een warm hart waar we direct werden opgenomen. Het was fijn en een eer om als vrijwilliger hier deelgenoot van te zijn.Mont-Ventoux-1a-3x2.jpg

Mont-Ventoux-1.jpg 

De Wens naar de Mont Ventoux
Op deze wijze willen we jullie deelgenoot laten zijn  van een bijzondere Wens naar de Mont Ventoux. De berg van de wind. Dat hebben we gemerkt met een frisse bries en wind, maar ook veel zonneschijn en tevreden sporters die op de top van de berg aankwamen voor een bijzonder doel. Meestal een familielid of goede kennis die de ziekte ALS heeft gesteund met een bijdrage voor onderzoek om deze verschrikkelijke ziekte te beheersen. Wij zijn deze week getuigen geweest van een samenspel van lieflijke verzorging,  sportieve prestaties en een familiair samenspel met humor en positieve inzet.

Op zondag, eerste pinksterdag, 4 juni 2017, vertrokken we om 7.00 u in de ochtend na enkele keren de wensvrager bezocht te hebben en een proefritje gemaakt te hebben, naar het verre Mazan in Frankrijk. De 1100 km werden in één dag overbrugd omdat het liggen op de brancard geen pretje was voor de wensvrager. Met de nodige verzachtende onderlagen op de brancard en gepakt en gezakt met ademondersteuning en ophoestmachine aan boord, ging de reis goed en kwamen we aan in het huis te Mazan waar we op feestelijk wijze binnengehaald werden.  
Het prachtige weer en de fijne omgeving hebben bijgedragen aan een mooi verblijf in Mazan, in de omgeving van de Mont Ventoux. We hebben de dag voor de grote tocht de berg verkend om ons alvast te oriënteren en de wensvrager al kennis te laten maken met de omstandigheden op de berg. Hij ging nu voor de vijfde keer naar de Mont Ventoux.


Er gaan zowel fietsers als lopers naar de top. De stichting Tour du ALS zorgt voor een uitgebalanceerd programma waarin aan alles gedacht wordt. Het team Beers in de Bres heeft zich goed van haar taak gekweten en zijn met zijn allen op de top aangekomen. Tijdens de tocht zijn we verschillende keren gestopt zodat de cliënt zijn ploeg kon zien werken. Zelf heeft hij de jaren daarvoor de berg beklommen in een tandem die zijn zoon dan fietste. Dat ging dit jaar niet meer door zijn slechte gesteldheid. Bij de finish in Mazan was een waar feest geregeld met speaker, muziek en drank. Zelfs de drie J’s uit Volendam waren van de partij om te lopen en om op te treden.
Prachtig om te zien dat mensen met deze ernstige ziekte nog de moed hebben om te feesten, te l lachen en plezier te maken. Onvoorstelbaar indrukwekkend. Ook voor ons als begeleiders van deze wens was het een unieke ervaring met een opeenstapeling van plezier, emoties en bewondering.
Het was een eer dat wij hier deelgenoot van mochten zijn.
Groetjes
Jos en Jan (vrijwillgers WensAmbulance Brabant )

Fanclubdag Jannes.png​Op weg naar de fanclubdag van volkszanger Jannes in Assen

Op 4 juni om 09.30 uur worden Rutger en Anouk verwacht bij Hannie en Frans. Wij als buren zijn om 08.00 uur met de trein naar Assen vertrokken. Om 12.00 uur aangekomen bij “De Bonte Wever” in Assen waar Jannes zijn fanclub dag had. Na een hartelijke ontvangst door de heer Klinkhamer van “De Bonte Wever”,  kwam ook de wensambulance aan. Samen hebben we daar een lunch gebruikt , daarna om 13.00 uur naar de zaal gegaan waar Jannes ging optreden. Het was een prachtige zaal, er waren ongeveer tweeduizend fans aanwezig.
Na een geweldig optreden werd Frans verrast met een bezoek van Jannes, dit was voor Frans een onvergetelijk en emotioneel moment. Nadat de tranen waren gedroogd hebben we samen nog lekker gegeten. Daarna werd alles weer in gereedheid gebracht om terug te reizen naar Schijndel.
Nadat we Hannie en Frans uitgezwaaid hadden zijn wij als buren weer teruggereisd met de trein. Na een vermoeide en gezellige dag wil ik namens Hannie en Frans, Rutger en Anouk ontzettend bedanken voor hun geweldige inzet. (Duizend maal dank).
Groeten Rian van de Ven

​​

Jaarlijkse BBQ met de familie
Je hele familie woont verspreid over het land en om ze allemaal eens bij elkaar te zien organiseer je één keer per jaar een BBQ. Lekker in de bossen van Oisterwijk, te midden van de vennen en de paddenstoelen, op een locatie waar je jezelf kunt zijn en waar je ongedwongen elkaar kunt ontmoeten om bij te “beppen”.  Dat doe je al verscheidene jaren, totdat je gezondheid roet in het eten gooit. Je ligt al jaren op bed, kan niet lopen en bent totaal afhankelijk van je partner en komt de komende BBQ ter sprake die je dit jaar weer zult moeten missen?!?! 

 
Dan komt zoon Niels op het idee om WensAmbulance Brabant in te schakelen. Hij neemt zijn vrouw in vertrouwen om moeder en partner naar Oisterwijk te brengen om zo zijn familie te verrassen bij de BBQ. En zo geschiedde en komt tot ieders verbazing ineens te midden van de vogels, voetballende kleinkinderen en eerder genoemde paddenstoelen een ambulance voorrijden. Grote verbaasde ogen en verbouwereerde blikken!! Als dan de wensambulance van WensAmbulance Brabant open gaat en iedereen hun zieke zus ziet liggen houdt niemand het droog.

Wat een fantastische en speciale reünie hebben wij als vrijwilligers van WensAmbulance Brabant deze familie kunnen bezorgen. En eerlijk gezegd doen wij het daar een beetje voor; niet alleen de wensvrager, maar ook voor de mensen daar omheen. Het was ontroerend hoe iedereen onze wensvrager knuffelde en toesprak. Met een voldaan en trots gevoel reden we na het weer thuisbrengen van onze wensvrager naar huis.  

 
PS. We hebben voor volgend jaar onze medewerking weer toegezegd. 

 
Ans en Barry, vrijwilligers WensAmbulance Brabant. 


 

RM-Wensambulance-005-3x2.jpg

Een mooie en bijzondere avond bij Soldaat van Oranje
Verslagje van de wensvrager en zijn vrouw

Op 6 mei werden mijn man en ik door WensAmbulance Brabant opgehaald om naar de musical Soldaat van Oranje te gaan. De vrijwilligers waren netjes op tijd zodat we genoeg tijd hadden.
Het was een lange reis heen maar alles was goed verlopen. Daar aan gekomen kregen we een warm welkom van het theater en stond er voor ons koffie en thee klaar. Zo konden we even bijkomen van de lange reis. Joop was inmiddels wel nieuwsgierig naar de voorstelling geworden.
Samen hadden we al veel verhalen van anderen gehoord over hoe mooi het moest zijn. De medewerkers van het theater hadden ervoor gezorgd dat we goed zicht hadden en in de pauze was er een drankje met een hapje erbij. Mijn man kon zo toch weer even liggen om uit te rusten en zich voor te bereiden op het laatste stuk van de musical. Om 23.30 zaten we in de ambulance om de terugreis naar Brabant te maken. We hebben het eerste stuk niks gezegd tegen elkaar omdat het een enorme indruk op ons had gemaakt. Het was echt een mooie maar ook zeker een bijzondere avond om dit zo mee te mogen maken. Onze wens die al langere tijd stond is echt uitgekomen en dat is door jullie mogelijk gemaakt.

Dank je wel daarvoor!

Joop en Annie

efteling.png
Een dag om nooit te vergeten!

Wij willen jullie bedanken voor het snelle handelen op ons verzoek. Onze moeder en wij  hebben genoten van deze dag in de Efteling. Dit mede door de begeleiding van Arnold en Heleen. Wat waren zij lief en zorgzaam voor haar en voor ons. Een dag om nooit te vergeten, een mooie bijzondere herinnering. Dank jullie wel. 
 
Met vriendelijke groet,   
Linda

Stef-Bos-1a.jpg
Een ontmoeting met Stef Bos​

Woensdagvond 12 april 2017 een wensrit mogen verzorgen naar Breda. De wensvrager is al jaren een groot fan van Stef Bos, en Stef Bos geeft door heel Nederland de tournee ‘wereldwijd’. Mooie voorstelling waar hij op poëtische wijze zijn opvattingen deelt over de samenleving en het menselijke gedrag hierin. De wensvrager genoot zichtbaar van deze avond. Na afloop had meneer nog een leuk gesprek met Stef. Het ontvangst en verzorging van het personeel van het Chassé theater in Breda was zeer goed, gastvrij met een grootte G ! waarvoor dank. Voldaan en met een goed gevoel meneer weer naar het verpleeghuis gebracht.

Harry, vrijwilliger WensAmbulance Brabant
 

Soldaat van Oranje.jpg
​Ieder mens heeft recht op een laatste wens

Bijzonder dagje uit naar "de soldaat van oranje" in de theater hangar te Leiden/Katwijk. Zoals Eric Hazelhoff Roelfzema (DE soldaat van oranje)  heeft gezegd: "Als je vandaag de tocht niet waagt, blijft morgen een illusie...". Pakkender kan je deze dag dan ook niet omschrijven.

Heleen en Koen


Music show Ahoy-3.jpg

Toch nog naar de music show Scotland 2017 in Ahoy

 
Op 1 april 2017 (geen grap) gingen we met onze ernstig zieke 52 jarige wensvraagster en haar partner (enkele dagen na een geslaagde zware operatie) en een paar goede vrienden tot haar grote verrassing naar de music show Scotland 2017 in Ahoy Rotterdam. Wensvraagster had weliswaar haar zinnen gezet op het bijwonen van deze groots opgezette show – met maar liefst 91 pipes & tientallen drums, in totaal met dansers, orkest en zangers meegerekend meer dan 200 artiesten – maar er niet meer op gerekend dat dit nog mogelijk zou zijn. Maar: we waren er toch en wensvraagster straalde!

 
Hanneke & Ian, vrijwilligers WensAmbulance BrabantEen dagje naar ZOO Veldhoven.
zondag 5 februari 2017

Een bedankje van de familie voor een geweldige dag in ZOO Veldhoven

 
Gisteren een heerlijke dag gehad in ZOO Veldhoven. Die officieel gesloten waren maar toch een uitzondering hebben gemaakt voor Leo. Alle vrijwilligers van de WensAmbulance Brabant heeeeeeel erg bedankt jullie hebben gezorgd dat wij een heerlijke dag hadden.

  ​


​​


Als pokeren en gokken op fruitautomaten je passie is.
maandag 25 juli 2016

 
​Als je terminaal ziek bent en je nauwelijks kunt lopen en pokeren en gokken op fruitautomaten je passie is, dan is het moeilijk om naar een Holland Casino te gaan. En helemaal leuk is het als je er nog nooit bent geweest en je door WensAmbulance Brabant voor de deur van zo'n casino wordt afgezet. Ook voor de vrijwilligers van WensAmbulance Brabant was het de eerste keer in het casino. Voor iedereen een beetje spannend dus, hoe zo'n middag eruit zou gaan zien.

 
Welnu, het was een complete verrassing. Allereerst werden we door manager Jo met alle egards ontvangen. Hij leidde ons rond en alles vertelde over de verschillende fruitautomaten, roulettes en speeltafels voor bijvoorbeeld Black Jack. Toen onze wensvrager ging spelen en binnen de kortste keren helemaal opging in zijn passie, werden wij door het Holland Casino voorzien van broodjes en
drankjes. Ondertussen keken we onze ogen uit naar al die knipperende toestellen en naar de in de ban van het spel spelende bezoekers.

 
Na een bezoek van een uurtje of vier, wilde onze wensvrager naar huis. Bij het afscheid had Jo nog een verrassingspakket voor hem. Een badlaken en verder van die hebbedingetjes met het Holland Casino logo erop en meer. Tot onze verrassing stond er ook nog een donatiebox voor WensAmbulance Brabant in de hal, waar bezoekers hun restant fiches in kunnen doneren.

 
Een hele speciale wens op een speciale plek, die wij als vrijwilligers met speciale aandacht hebben uitgevoerd.


Efteling-1a.jpg 
Een dagje Efteling
dinsdag 11 oktober 2016

 
​Op vrijdag 23 september 2016 zijn we met een 65 jarige dame en haar twee zussen naar de Efteling geweest in Kaatsheuvel. Mevrouw bezocht in haar werkzame leven de Efteling jaarlijks twee keer en wilde nu afscheid nemen.

 
​Wij hebben de voorstelling van Ravelijne bijgewoond, de Pandadroom, de Baron op veilige afstand bekeken, even in de souvenirwinkel gesnuffeld, genoten van het bijzonder mooie weer, de omgeving en als afsluiting lekker met zijn vijfjes gegeten. Voor iedereen een memorabele dag die Toos en ik met veel plezier en aandacht uitgevoerd hebben.

 
Toos en Barry, vrijwilligers WensAmbulance Brabant​​​Scheveningensept-2a.jpg
​Genieten van de zon in Scheveningen
maandag 12 september 2016

 
De wensvrager had wat het weer betreft de meest fantastische dag uitgezocht. Alle ingrediënten waren aanwezig om er een geslaagde wensrit van te maken. WensAmbulance Brabant bracht hem naar Scheveningen om samen met zijn gezin en kleinkind van het strand, de zee, de Pier, het bungy jumpen, lunch, het geweldige weer, de zonaanbidders, het reuzenrad en de verfrissende drankjes te genieten. Iedereen heeft genoten van deze dag. 

 
Brigitte en Barry
Vrijwilligers WensAmbulance Brabant


Rijksmuseum aug 2016.jpg
​Op zijn 78e verjaardag naar het Rijksmuseum
woensdag 10 augustus 2016

 
Op zijn 78e verjaardag hebben wij een wensvrager uit Breskens en zijn vrouw een mooie dag bezorgd in het Rijksmuseum in Amsterdam. Zijn wens was om nog een keer met zijn vrouw naar de hoogtepunten van de Nederlandse schilders te gaan kijken.  

 
Al jaren is de wensvrager een fervent amateur schilder. Reden temeer om zijn "voorgangers" eens van dichtbij te gaan bekijken. Zijn hele leven heeft hij duizenden olieverf schilderijen, pentekeningen en aquarellen gemaakt. Veel heeft hij verkocht en weggegeven. 
Wij gingen vroeg op pad om onze eerste Zeeuwse wens te gaan vervullen. Vanwege zijn verjaardag werden we in het verpleeghuis verwelkomt met koffie en koek. Als verrassing hadden we de ambulance binnen van slingers voorzien. 

 
In het Rijksmuseum werden we opgewacht door conservator Bregje. Onze wensvrager werd gefeliciteerd door haar en zelfs verrast met een aardige attentie in de vorm van een doosje chocolaatjes met de afbeelding van Nederlandse schilders erop. ​Dan naar de meesters van de schilderkunst. Als eerste natuurlijk De Nachtwacht van Rembrandt van Rijn bekeken. Bregje vertelde over de details die wij zo een twee drie niet zagen. Over licht invallen, schaduwen, het mengen van verf en diepte werkingen. Ook het Melkmeisje van Johannes Vermeer mocht niet ontbreken.

 
Zeker weten dat we hem en zijn vrouw een memorabele verjaardag hebben bezorgd.


 
Brigitte en Barry
​​